دسته‌بندی نشده

6 نوشیدنی معروف بر پایه ی اسپرسو کدامند؟

نوشیدنی های پایه اسپرسو | آرت کافی
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 4.5]

نوشیدنی های پایه اسپرسو :
اسپرسو یه نوع قهوه است که یا با دستگاه موکاپات یا موکا درست میشه یا با دستگاه اسپرسوساز برقی، که شما میتونید برای خرید قهوه اسپرسو برای موکاپات به فروشگاه آرت کافی یه سر بزنید. ما انواع قهوه های ترکیبی، اسپرسو، فرانسه و … رو برای شما فراهم آوردیم تا شما برای انتخاب قهوه مد نظرتون دچار سردرگمی نشید.

1دبل اسپرسو یا اسپرسوی دوبل :

برای متوجه شدن فرق این دو باید بدونیم که شات اسپرسو چیه و سپس تفاوت اون ها معلوم تا حدودی معلوم میشه. در زیر شات اسپرسو رو به طور کامل توضیح دادیم.

سینگل شات :

سینگل شات 1 اونس اسپرسو است، که معمولا حجمی برابر با 30 میلی لیتر دارد. که باید 7 گرم دونه ی قهوه برای تهیه آن آسیاب کنیم.

لانگو :

1.5 شات اسپرسو است. که معمولا حجمی برابر با 45 میلی لیتر داره . لانگو شات در ایران تو منو کافی شاپ ها حضور نداره اما اگر از باریستا ها درخواست کنید می تونن براتون تهیه کنن.

دبل شات :

برای تهیه دبل اسپرسو باید از دو برابر قهوه آسیاب شده (رست شده) در پرتافیلتر استفاده بشه. و حجم آن به 60 میلی لیتر میرسه. 14 گرم قهوه رو باید برای تهیه دبل اسپرسو آسیاب نمود و با بسکت دبل اسپرسو اون رو تهیه کرد.

 اسپرسو معمولا به دو صورت سینگل و دبل اسپرسو سرو می‌شه. یک شات اسپرسو (اسپرسو سینگل) حاوی 30 میلی لیتر اسپرسو هست در حالی که حجم اسپرسو دبل (دو شات اسپرسو) 60 میلی‌لیتره. پس همونطوری که از اسمش معلومه دبل اسپرسو از دوشات اسپرسو تشکیل شده. در نتیجه، فرق اسپرسو سینگل و دبل فقط توی مقدار اوناست.

زمانی که ۷ گرم پودر اسپرسو در سبد پرتا فیلتر دستگاه اسپرسوساز بریزید می تونید از اون یک شات اسپرسو سینگل یا تک شات به اندازه ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر بگیرید اما اگر از ۱۴ گرم پودر اسپرسو استفاده کنید در پایان می تونید بین ۵۰ تا ۶۰ میلی لیتر استخراج کنید. در واقع :

  1. یک شات اسپرسو ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر = اسپرسو تک شات
  2. دو شات اسپرسو ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر (۵۰ تا ۶۰ میلی لیتر) = دابل اسپرسو

نکته دیگه اینکه برای ریختن ۷ گرم پودر قهوه از پرتا فیلتر با سبد کوچیکتر و ۱۴ گرم پودر قهوه از پرتا فیلتر با سبد بزرگتر استفاده میشه.

نوشیدنی های پایه اسپرسو | آرت کافی

2- لاته :

لاته یا کافه لاته از نوشیدنی های پایه اسپرسو هست. یه لاته ی معمولی با شش تا هشت اونس شیر فوم‌گیری شده و یک شات اسپرسو ساخته می شه. لاته‌های بزرگتر اغلب با دبل اسپرسو تهیه میشن. لاته، کاپوچینو و کارامل ماکیاتو تقریبا شبیه هم هستن اما تفاوت‌هایی هم دارن.

البته باید بدونید که برای آیس لاته فقط شیر سرد و اسپرسو و یخ استفاده می‌شه. برای یکدست شدن می‌تونید یخ رو مخلوط (blend) کنید. می‌تونید از شکر هم برای افزایش طعم استفاده کنید.

به چه روش بدون دستگاه اسپرسوساز لاته درست کنیم؟

موادی که لازم داریم :

  • اسپرسو
  • مقداری شیر 2% یا بدون چربی
  • پودر کاکائو برای تزیین لاته
  • یه فنجون قهوه‌ی کم عمق
  • ظرف دردار
  • قاشق

1.تهیه اسپرسو : با توجه به مطالبی که قبلا ارائه شده با 1/3 فنجان اسپرسو شروع می‌کنیم.

2. فوم گیری شیر : شیر رو داخل یک ظرف دردار بریزید. دقت کنید بیشتر از نصف ظرف پر نشه. حالا در ظرف رو محکم ببندید و ظرف رو تکون بدید. این کار رو اونقدر ادامه بدید تا حجم شیر دو برابر بشه. این کار 30 تا 60 ثانیه طول می‌کشه.

3. گرم کردن شیر: درب ظرف رو باز کنید و شیر رو حدود 30 ثانیه داخل ماکروویو قرار بدید.

4. اضافه کردن شیر به اسپرسو: حالا شیر گرم رو به فنجون اسپرسو اضافه کنید. با یک قاشق بزرگ یا هر وسیله ای که میدونید از ورود فوم شیر (کف شیر) به داخل فنجان جلوگیری کنید.

5. اضافه کردن فوم: در نهایت هر مقدار که دوست دارید کف شیر رو با قاشق به فنجون اضافه کنید.

6. گارنیش یا تزیین: با پاشیدن پودر کاکائو روی فنجون کار رو تموم شده بدونید.

موکاپات یا موکا چیست؟

3- کاپوچینو :

کاپوچینو از جمله نوشیدنی های پایه اسپرسو هستش که تقریبا مانند لاته است با این تفاوت که مقدار کمتری شیر داره و کف شیر بیشتری روی آن تشکیل شده. معمولا روی کاپوچینو رو با پودر شکلات می پوشونن.

شما برای تهیه یک فنجون کاپوچینو به موارد زیر احتیاج دارید:

پودر قهوه به میزان 2 قاشق چای‌خوری

آب به میزان 120 میلی لیتر

شیر به میزان 120 میلی لیتر

اول : در اولین اقدام، آب را درون مخزن آب اسپرسو ساز بریزید و اونو جای خودش بگذارید. سپس به سراغ قهوه برید و بعد به مقداری که لازم دارید، شات قهوه را پر کنید و پودر را فشرده کنید. حالا دستگاه را به کار بندازید تا اسپرسوی شما حاضر شود. هر فنجان کاپوچینو از 1/3 قهوه اسپرسو تشکیل می‌شود.

دوم : در این مرحله، شما باید فوم لازم برای کاپوچینو را حاضر کنید. شیر را درون یک ظرف فلزی بریزید. معمولا دستگاه‌های اسپرسو ساز یک ظرف فلزی مخصوص برای کف‌سازی به همراه دارند. شما می‌تونید از این ظرف استفاده کنید. بر روی دستگاه قهوه‌ساز شیر و یا لوله‌ای برای بخار داغ تعبیه شده است. ظرف حاوی شیر را زیر لوله یا شیر بخار داغ بگیرید و این قسمت دستگاه را فعال کنید. در شروع کار ممکن است که فوم ظاهر مدنظر را نداشته باشه، اما با گذشت زمان، فرم درستی به خودش میگیره.

سوم : در مرحله سوم درست کردن کاپوچینو با دستگاه، کافیه که اسپرسو را درون فنجون ریخته و بعد از اون فوم شیر و خود شیر را بر روی آن بریزید. فراموش نکنید که مقدار دلخواه شکر هم باید به این نوشیدنی اضافه کنید.

4- ماکیاتو :

از یه شات اسپرسو و مقدار زیادی کف شیر روی اون تشکیل شده که این کف تا سر فنجون هم میرسه. برای تهیه کف شیر هم از دستگاه اسپرسوساز استفاده می شه.

5- آمریکانو :

یکی دیگه از نوشیدنی های پایه اسپرسو آمریکانو هستش که این نوشیدنی دوس داشتنی از اضافه کردن آب داغ به یه شات اسپرسو به دست میاد. نکته ی جالب اینکه این نوع از قهوه توی جنگ جهانی دوم توسط سربازای آمریکایی ابداع شد که نمیتونستن طعم تند و قوی اسپرسو رو تحمل کنن.

6- موکا :

این هم از اضافه کردن مقداری شکلات آب شده و بعد اون شیر به یه شات اسپرسو به دست می آد. روی اون نیز پوشیده از کف شیر و پودر شکلاته. راستی میدونستید موکا از محبوب ترین مشتقات اسپرسو هستش؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *