دسته‌بندی نشده

9 فرق قهوه ی عربیکا و ربوستا چیست؟

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 4]

9 فرق قهوه ی عربیکا و ربوستا :

توی این مطلب میخونید :

تفاوت انواع قهوه برای خرید قهوه عربیکا و خرید قهوه روبوستا چیه ؟

کافئین کدوم یکی بیشتره ؟

ترکیب (blend) این دو چطور انجام میگیره ؟

هر کدوم چه طعمی دارن ؟

قیمت کدوم یکی ارزونتره ؟

تشخیص عربیکا و روبوستا از روی شکل ظاهری چطوریه ؟

برای درک فرق قهوه ی عربیکا و ربوستا باید بدونید که در کل دو نژاد قهوه وجود داره :1- عربیکا 2- روبوستا ، در واقع تموم دونه های قهوه از این دو بوجود میاد.(حواستون باشه منظورم نژاد دونه های قهوه است نه نوع نوشیدنی قهوه یا روش درست کردنش). اگه شما از اون دسته افرادی هستید که طرفدار پر و پا قرص قهوه اسپرسو هستید میتونید برای خرید قهوه آسیاب شده اینجا کلیک کنید.

تفاوت عربیکا و روبوستا :

  • دونه های عربیکا بسته به انواع متنوعی که دارن شامل طیف وسیعی از طعم ها هستن از شیرینی ملایم تا ترش و تیز بودن، اما دونه های روبوستا طعم تلخ و خشن تری نسبت به عربیکا دارن.
  • دونه های عربیکا رایحه ی میوه ای و شیرین و عطر قویتر و بیشتری دارن
  • روبوستا اسیدیته ی کمتری داره (طعم تلخ) و عربیکا اسیدیته ی بالاتری داره
  • فومی که روی قهوه ی عربیکا به وجود میاد معمولاً خامه ی غلیظ تری نسبت به روبوستا داره، اما از لحاظ حجم و مقدار فومی که ایجاد میشه فوم روبوستا بیشتره
  • روبوستا کافئین بیشتری نسبت به عربیکا داره (بیش از دو برابر)
  • %70 درصد تولید قهوه ی جهان عربیکا و 30% درصد تولید قهوه ی جهان روبوستا است
  • قهوه ی عربیکا چربی بیشتری نسبت به روبوستا داره
  • آنتی اکسیدان (ماده ی ضد سرطان) موجود در روبوستا بیشتر از عربیکا است
  • قیمت قهوه ی عربیکا بیشتر از روبوستا هستش (شاید به دلیل شرایط دشوار پرورش این گونه و همینطور تقاضای بیشتر توی بازار قیمتش هم بیشتره)
فرق قهوه ی عربیکا و ربوستا | آرت کافی

کافئین روبوستا بیشتره یا عربیکا ؟

اولین نکته ای که در این زمینه باید بدونید اینه که دانه های روبوستا چون که مقاومت بیشتری در برابر آفت دارن در نتیجه کافئین بیشتری هم دارن و همین کافئین بالا موجب مقاومت در برابر آفات مزارع قهوه میشه و در نتیجه عمل آوری و تولید دانه هایی روبوستا نسبت به دانه های عربیکا کار راحت تری هستش و به همین علت قهوه ی روبوستا قیمت پایین تری نسبت به قهوه ی عربیکا هم داره. به طور معمول یک دانه یی قهوه ی روبوستا دو برابر یک دانه ی عربیکا کافئین داره، بنابراین برای افرادی که به دنبال قهوه با کافئین بالا و انرژی دهنده ی عالی میگردن قهوه با کافئین بالا رو پیشنهاد میکنیم.

میکس(ترکیب) عربیکا و روبوستا چیست؟

معمولا قهوه هایی که توی بازار موجودن ترکیبی از عربیکا و روبوستا هستن. برای خرید قهوه ترکیبی آرت کافی میتونید وارد صفحه ی فروشگاه بشید.

  • مثلا یه بسته ی قهوه که نصفش عربیکا و نصفش روبوستا باشه به اون 50-50 میگن.
  • قهوه ای که 30 درصد اون عربیکا باشه و 70 درصد اون روبوستا به اون 70-30 میگن
  • یا مثلا قهوه ای که 90 درصد اون عربیکا باشه و 10 درصد اون روبوستا به اون 10-90 میگن

یه نکته ی خیلی کاربردی :

اگه دو عدد روی پاکت قهوه باشه عدد اولی مربوط به درصد عربیکا و عدد دوم مربوط به روبوستا هستش.

تشخیص نوع قهوه ی عربیکا و روبوستا از روی ظاهر چگونه است؟

چهارتا نشونه ی کلی برای تشخیص فرق قهوه ی عربیکا و ربوستا وجود داره :

1 – شکل دونه

2 – خط وسط دونه ی قهوه

3 – براومدگی دوطرف خط وسط

4 – رنگ خط وسط دونه

› شکل دونه :

اگه دونه گرد باشه قهوه ی روبوستاست، و اگه کشیده و بیضی باشه قهوه ی عربیکاست.

› شکل خط وسط :

اگه خط وسط منحنی باشه، قهوه ی عربیکاست و اگر خط وسط صاف باشه قهوه ی روبوستاست.

› براومدگی دو طرف دونه :

اگه دوطرف خط وسط براومده باشه، قهوه ی روبوستاست (اصطلاحاً میگن لُپ داشته باشه)، و اگه دو طرف خط وسط تخت باشه، عربیکاست.

› رنگ خط وسط دونه :

رنگ خط وسط دونه ی عربیکا روشنه (سفید یا زرد)، اما معمولا خط وسط روبوستا تیره است (به رنگ خود دونه ی قهوه).

حالا که تفاوت های قهوه ی عربیکا و روبوستا رو فهمیدیم یه کمی در مورد این دو صحبت کنیم :

کشور های تولید کننده ی قهوه ی عربیکا :

دونه ی قهوه ی عربیکا توی کشورهای مختلفی مث کلمبیا، برزیل، اتیوپی، کنیا، گواتمالا، پرو، سوماترا، کاستاریکا، هُندوراس و … تولید میشه.

از نقاط قوت عربیکا :

 مقدار پتاسیم بالاست که به همین جهت برای تقویت کردن ناخن ها و استخوان بسیار مفیده، همینطور خاصیت آنتی اکسیدانی قوی (ضد سرطان) و در نهایت مقدار کافئین کمترش در مقایسه با روبوستا می باشد.

کاهش خطر ابتلا به دیابت با مصرف عربیکا :

شاید ندونید اما ویتامینا و کافئینی که توی قهوه ی عربیکا وجود داره به بدنتون کمک میکنه تا با افزایش متابولیسم سطح هورمون انسولین رو افزایش بده، بنابراین توی خیلی از موارد میتونه با به تعادل رسوندن انسولین بدن خطر ابتلا به دیابت رو به صورت بالقوه کاهش بده.

از نقاط ضعف عربیکا :

میتونیم به قیمت بیشتر اون در مقایسه با قهوه ی روبوستا اشاره کنیم و همینطور مقدار قند و چربی بیشتر توی این نوع قهوه.

قهوه ۱۰۰٪ عربیکا یعنی چی ؟

این یعنی قهوه ای که فقط حاوی دونه های عربیکا باشه نه اینکه با روبوستا هم میکس شده باشه، اما ممکنه اون دونه های عربیکا از مزرعه برداشت شده باشه یا از مزرعه ها و کشورهای مختلف.

کشور های تولید کننده ی قهوه ی روبوستا :

ویتنام، برزیل، اندونزی و هند از اون دسته کشورایی هستن که قهوه ی مرغوب روبوستا تولید میکنن.

از مزایای قهوه ی روبوستا :

 میتونیم کشت آسون، چربی پایین، و کافئین بالا رو نام ببریم.

قهوه روبوستا به خاطر داشتن مقدار زیادی کافئین روی متابولیسم (سوخت و ساز) بدن اثر بسیار مفیدی داره و خاصیت چربی سوزی اون باعث لاغری و کاهش وزن هم میشه.

از ضعف های قهوه ی روبوستا  :

میتونیم طعم تلخ و خسته کننده (البته نه از نظر همه، چون خیلی کافی بازا تلخ دوس دارن!) اشاره کنیم.

آیا قهوه ی ترک و فرانسه هم به صورت میکس است ؟

باید بدونید که اکثر نوشیدنی های قهوه، از جمله خانواده ی اسپرسو (تک، دوبل، لاته، کاپوچینو، آمریکانو) و همچنین قهوه ترک و قهوه فرانسه به صورت میکس هستن!

ولی! معمولا برای درست کردن قهوه اسپرسو، حالا چه با موکاپات یا موکا و چه اسپرسوساز، میکس های متنوعی وجود داره.

مثلا : میکس 100 درصد روبوستا، 90 درصد روبوستا، 70 درصد روبوستا، 50-50، 70 درصد عربیکا، 80 درصد عربیکا و 100 درصد عربیکا.

اما برای قهوه های ترک و فرانسه معمولاً دو سه نوع میکس استفاده میشه که برای خرید قهوه از بین میکس های متنوع آرت کافی میتونید از فروشگاه ما دیدن کنیید.

مثلا : مثلاً 100 درصد روبوستا، 70 درصد روبوستا، 100 درصد عربیکا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *