یکی از افسانه های محتمل این است که اسپرسو کافئین بیشتری در مقایسه با قهوه معمولی مانند قهوه قطره ای یا آمریکانو دارد. پس برای بررسی مقایسه مقدار کافئین اسپرسو و قهوه با ما همراه باشید.
اسپرسو چیست؟
اسپرسو یک نوع قهوه پرمایه و غلیظ است. در واقع اسپرسو به آن روش دم کردنی که برای رسیدن به این نوع قهوه استفاده می شود، اشاره دارد نه به نوع خاصی از دانه قهوه.
اسپرسو اصیل به آب داغ نیاز دارد که از طریق یک سبد قهوه ریز آسیاب تحت فشار 9 بار هدایت شود. دستگاه های اسپرسوساز خانگی به شما این امکان را می دهد که بدون مراجعه به کافی شاپ هم از طعم لذیذ اسپرسو لذت ببرید. بنابراین، هر طور که بخواهید میتوانید اسپرسوی خود را دم کنید – و حتی می توانید از یک موکاپات یا موکا برای دم کردن اسپرسو استفاده کنید. نکته خیلی مهم اینکه هنگام خرید قهوه آنلاین به این موضوع دقت کنید که درجه آسیاب قهوه ای که میخرید مناسب اسپرسو باشد.
آیا اسپرسو کافئین بیشتری نسبت به قهوه چکه ای دارد؟
اگر طعم اسپرسوی واقعی را چشیده باشید، با بادی سنگین و شیرینی- تلخی که مشخصه این قهوه ی سرشار از کرم یا فوم قهوه است، آشنا خواهید شد.
نکته : تلخی یک نوشیدنی قهوه فقط به این معنی نیست که کافئین بیشتری دارد.
دانه های قهوه حاوی ترکیبات زیادی فراتر از کافئین می باشد، از جمله :
- اسیدها
- لیپیدها
- کربوهیدرات ها
- روغن ها
در نتیجه همه این ترکیبات بر طعم قهوه و همچنین تلخی آن تأثیر می گذارد.
درجه بو دادن و رست قهوه هم یکی دیگر از عوامل موثر در تلخی قهوه است. به عنوان یک قاعده، رست های تیره تلخ تر از رست های روشن یا متوسط هستند. اسپرسو معمولاً با استفاده از دانه هایی با برشت تیره تهیه می شود، اگر امروزه چه به طور فزاینده ای اسپرسو را با دانه های کم رنگ تر هم تهیه می کنند. همانطور که در بالا ذکر شد، اسپرسو روش دم کردن دانه های قهوه را مشخص می کند. پس همانطور که می بینید، تلخی به تنهایی همیشه با محتوای بالای کافئین مرتبط نیست.
وقتی صحبت از محتوای کافئین به میان می آید، اسپرسو کافئین بیشتری نسبت به قهوه چکه ای ندارد.
طبق گزارش USDA، به طور معمول یک شات استاندارد 1.5 اونسی اسپرسو، 90 تا 100 میلی گرم کافئین دارد. همان منبع اذعان میکند که یک فنجان استاندارد قهوه چکه ای 8 اونس، تا 128 میلی گرم کافئین دارد.

چرا اسپرسو نوشیدنی قوی تری به نظر می رسد؟
غلظت اسپرسو را می توان تا حدی با سرعت مصرف این نوشیدنی و تا حدی با حجم کافئین اسپرسو در هر اونس توصیف کرد.
سرعت در اسپرسو ضروری است و شما حداکثر در چند جرعه مقدار زیادی کافئین دریافت می کنید. همچنین در صورت مصرف یک جرعه اسپرسو به سرعت در مقایسه با زمانی که به آرامی خورده می شود، کافئین تأثیر متفاوتی بر سیستم عصبی مرکزی خواهد داشت.
وقتی صحبت از حجم می شود، یک شات اسپرسو حاوی تقریباً 40 میلی گرم کافئین در هر اونس است. از طرف دیگر، یک فنجان قهوه چکه ای به طور متوسط تنها حاوی 10 میلی گرم کافئین در هر اونس است.
همانطور که میدانید، اسپرسو را در لیوانهای شات کوتاه (معمولاً 1.5 اونس) مینوشند در حالی که قهوه در لیوانهای بلندتر مصرف میشود، معمولاً 7 اونس تا 8 اونس. این اختلاف اندازه در لیوان است که باعث می شود یک قهوه در لیوان بزرگتر حاوی کافئین بیشتری نسبت به یک شات کوتاه اسپرسو باشد.
به طور خلاصه، یک فنجان بزرگ قهوه چکه ای به طور کلی کافئین بیشتری نسبت به یک شات کوتاه اسپرسو دارد. با این حال، اسپرسو نسبت به اونس قهوه معمولی کافئین بیشتری دارد. در نتیجه موقع خرید قهوه اسپرسو به شاخصه هایی که بر میزان کافئین قهوه تاثیر مستقیم دارد توجه کنید.
چرا برخی از انواع قهوه نسبت به انواع دیگر کافئین بیشتری دارند؟
برای بررسی مقدار کافئین اسپرسو و قهوه باید ببینیم چه عواملی موجب سطوح مختلف کافئین در قهوه می شود؟
کافئین یک ترکیب محلول در آب میباشد که با آب داغ به عنوان حلال عصاره گیری می شود.
متغیرهای زیر سطح کافئین را تحت تأثیر قرار می دهند :
- دما :
دمای ایده آل برای قهوه و اسپرسو، دمای خارج از جوش است، بین 190 تا 196 درجه فارنهایت. قبل از ریختن آب، کتری را بجوشانید و اجازه دهید 30 ثانیه بماند تا این کار را انجام دهید. دمای آب بر سرعت استخراج کافئین از دانه تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، این فرایند در روش دم کردن سرد قهوه، زمان خیلی بیشتری طول می کشد. با اسپرسو، زمان استخراج فقط 25 تا 30 ثانیه است. قهوه قطره ای جایی در این میان قرار دارد.
- زمان :
تقریباً تمام کافئین موجود در یک دانه قهوه در اولین دقیقه استخراج آزاد می شود. این بدان معناست که همچنان شات های کوتاه اسپرسو بیشترین کافئین موجود را از دانه ها دریافت می کنند.
- اشباع :
دانه های آسیاب شده قهوه باید کاملاً اشباع شوند تا از تمام کافئین موجود استفاده کنند.
- اندازه آسیاب :
آسیاب های نرمی که برای اسپرسو استفاده می کنید به شما امکان می دهد کافئین را با سرعت بیشتری استخراج کنید. آب به دلیل افزایش سطح تماس، قهوه آسیاب شده نرم را کاملا و به راحتی اشباع می کند. آسیاب درشت منجر به عصاره گیری ضعیف و ناقص اسپرسو می شود، در حالی که اگر از آسیاب بسیار ریز استفاده کنید، یک اسپرسو با عصاره گیری قوی خواهید داشت.
نتیجه گیری
ما در این مطلب آموزشی سعی کردیم اطلاعات کاربردی را در مورد مقایسه مقدار کافئین اسپرسو نسبت به قهوه معمولی در اختیار شما بگذاریم، اکنون باید درک روشنی از تفاوت کافئین این دو نوع نوشیدنی داشته باشید.