روش نگهداری قهوه در خانه :
باید طوری از قهوه نگهداری کنین که تازه بمونه و عطر و طعم خودش رو از دست نده. چهار تا عامل شامل رطوبت، نور، گرما و هوا عوامل اصلی در از بین رفتن کیفیت قهوه هستن و هر چقدر قهوه با این عوامل ارتباط بیشتری داشته باشه کیفیت خودش رو زودتر از دست میده و نگهداری از قهوه هم مشکلتر میشه. یکی از مهمترین نکات در روش مناسب برای نگهداری از قهوه، بسته بندی قهوه است. معمولاً دونههای قهوه تا یه هفته بعد از رست، دی اکسید کربن آزاد میکنن. شما باید دونههای قهوه که تازه رست شدن رودر کیسههای وکیوم و دارای سوپاپ نگهداری کنید. چونکه این سوپاپها یه طرفه هستن و اجازه میدن دی اکسید کربن تولید شده از قهوه خارج بشه و در عین حال اکسیژن هم به داخل بسته بندی وارد نشه. یه کار که باید انجام بدید اینه که قهوه خریداری شده رو پس از آسیاب شدن سریع بسته بندی کنید. کیسه های بسته بندی که به صورت وکیوم هستن و حتی بعضی از اونها دارای سوپاپ هم هستن یکی از بهترین گزینهها برای نگهداری قهوه اند. اگه شما خرید قهوه انلاین رو از آرت کافی انجام میدید، چه اینکه برای موکاپات یا موکا میخوایید چه برای اسپرسوساز، ما قهوه ی خریداری شده شما رو در بسته های مخصوص برای شما ارسال میکنیم.
موقع خرید چه مقدار قهوه بخریم؟
شما اگه توی خونه آسیاب قهوه دارید و قهوه رو به صورت دون تهیه میکنین بهتره به اندازه مصرف چند هفته خرید کنید و اگه خرید اینترنتی قهوه رو به صورت پودر و آسیاب شده انجام میدید بهتره به اندازه مصرف یک تا دو هفته قهوه تهیه کنین چون قهوه وقتی آسیاب میشه به دلیل اینکه تماس زیادی با هوا داره زودتر هم عطر و طعم خودش رو از دست میده. توضیح اینکه با توجه به کیفیت دونه های قهوه خریداری شده، مدت زمانهای بالا تا یک ماه هم میتونه افزایش داشته باشه.
قهوه رست نشده را تا چه مدت میشه نگهداری کرد؟
دونه های قهوه رست داده نشده تا یه سال تازه میمونن و میشه به راحتی دونههای قهوه رو توی خونه نگهداری کرد و به مقدار مصرف یه هفته اون رو رست و بعد آسیاب کرد. درکل روش نگهداری قهوه سبز خیلی پیچیده نیست و نگهداری قهوه سبز نیاز به روش خیلی خاص و پیچیده و یا ظرف مخصوصی نداره. به همین جهت افرادی که اقدام به واردات عمده قهوه می کنن، دونههای قهوه سبز رو در انبار نگهدای میکنن و هر زمان قصد عرضه کردن محصول خودشون به بازار رو داشته باشن اون رو رست میکنن.
در هر حال یکی از دلایلی که افراد اقدام به رست قهوه در منزل نمیکنن اینه که فرایند رست نیاز به دانش داره. البته با کمی آگاهی و تجربه، رست کردن (تفت دادن) قهوه در خونه هم امکان داره.
میدونید که دونههای قهوه پس از برشته شدن طراوت خودشون رو از دست میدن. با از بین رفتن طراوت قهوه، عطر و طعم قهوه هم کم میشه.
اگه نیم کیلو قهوه ی آسیاب شده برای یک تا دو هفته مصرف شما زیاده بهتره قهوه رو با وزن کمتر، مثلاً 250 گرم تهیه کنید و از خرید قهوه در وزن بالا خودداری کنین.
البته شما میتونید مقداری از قهوه رو که برای مصرف یه هفته شما مناسبه جدا کنین و بقیه قهوه خودتون رو در ظرفی با قابلیت وکیوم و به دور از نور، هوا و البته رطوبت قرار بذارید.
روشهایی برای موندگاری دون قهوه و قهوه آسیاب شده؟
باید از تماس هوا با قهوه اجتناب کنید
قوطیهای معمولی که همه ی ما توی آشپزخونه داریم در صورت بسته شدن محکم و وجود فضای کم برای هوا درکنار قهوه، میتونن کارآیی قابل قبولی برای ما داشته باشن و میتونه روش مناسبی برای نگهداری از قهوه باشه. همینطور میتونید از ظرفهای مخصوص برای نگهداری قهوه استفاده کنید، این ظرف ها طوری طراحی شدن که دارای وکیوم مناسب هستن، به علاوه دریچههای یه طرفه برای فرار دی اکسید کربن از داخل ظرف.

جلوگیری از ورود رطوبت به داخل ظرف قهوه
قهوه رو حتماً در محل خشک نگهداری کنید به خصوص قهوه آسیاب شده. رطوبت بی اندازه سرعت از بین رفتن قهوه رو زیاد میکنه. قهوه ای که در معرض رطوبت بیش از اندازه قرار بگیره ممکنه طعم و عطر خودش رو از دست بده و یا طعم و عطر خوشایندی نداشته باشه. پس برای داشتن یه قهوه با عطر و طعم خوب حتما قهوه رو در یه محلی نگهداری کنین که از رطوبت به دور باشه.
ممکنه این مطلب هم برای شما مفید باشه :
6 نوشیدنی معروف بر پایه ی اسپرسو کدامند؟
دور نگه داشتن قهوه از گرما
همیشه قهوه رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. چون گرما باعث از بین رفتن طعم و عطر قهوه میشه.
اگه قهوه رو داخل کابینت آشپزخونه نگه میدارید، اطمینان داشته باشد که نزدیک اجاق گاز نباشه. به همین جهت از قرار دادن قهوه در مکانهای آفتاب گیر مث قفسه های نزدیک پنجره هم اجتناب کنید. اسپرسو هم به خاطر عطر و طعم مطلوبی که به ما میده طرفدارای زیادی داره بنابراین هنگام خرید قهوه اسپرسو و حتی در هنگام خرید قهوه ترکیبی مواظب باشید که حتماً اون رو در پاکت های سوپات دار بخرید تا نگهداری اونها برای شما راحت تر باشه و قهوه شما در معرض نور و رطوبت و به خصوص هوا قرار نگیره.
تاثیر نور در قهوه
چونکه ظروف شیشه ای در معرض نور هستن گزینه مناسبی برای نگهداری قهوه نیستن، مگه اینکه شما ظروف خودتون رو داخل یه کابینت و یا فضایی قرار بدید که از نور به دور باشه، اون هم به شرط اینکه که کابینت از اجاق گاز دور باشه.
ظرفهای مات یکی از مناسب ترین ظرف ها برای نگهداری قهوه هستن. اگه قهوه رو توی یه ظرف مات نگهداری کنین میتونید بدون اینکه از خراب شدن قهوه به وسیله نور نگران باشید اون رو روی یه میز یا یه مکان مناسب بذارید.