دسته‌بندی نشده

طرز تهیه قهوه ترک

روش درست کردن قهوه ترک | آرت کافی
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 4]

روش درست کردن قهوه ترک :

قهوه ترک چیست؟

اول از همه چیز باید بدونید که برای تهیه قهوه ترک بر خلاف انواع دیگر قهوه نیاز به وسیله‌ی خاصی نداریم و تنها با یه شیرجوش (که معمولاً توی بیشتر خونه‌ها پیدا میشه) و یا قهوه جوش(جذوه) می‌تونیم این قهوه دل انگیز رو تهیه کنیم. جذوه هم از نظر ظاهری شبیه به شیر جوشه که با این خصوصیت مهمی که داره باید قطر دهانه اون نسبت به قطر کف کمتر باشه تا قهوه ترک بهتر دم بکشه.

نکته ی مهم اینکه بهترین جنس برای جذوه آلیاژ مسی هستش، چرا که مس باعث انتقال یکنواخت حرارت میشه و در نتیجه قهوه بهتر دم می‌کشه. اما قهوه جوش با آلیاژهای دیگه هم در بازار قابل تهیه هست.

جذوه اندازه‌های مختلفی داره: یه نفره، دو نفره، سه نفره و … که شما میتونید برای خرید قهوه از فروشگاه قهوه ما در سایت آرت کافی دیدن کنید.

مناسب ترین پودر قهوه برای درست کردن قهوه ترک چیست؟

همون طور که گفتیم قهوه ترک در استانبول با استفاده از قهوه‌هایی که از یمن می اومد، دم می‌شد. دونه‌های قهوه یمن که امروزه به عنوان قهوه ی آفریقای جنوبی شناخته می‌شه از نوع عربیکا هستن و دقیقا به همین علته که دونه‌های عربیکا ی آفریقای جنوبی بهترین انتخاب برای تجربه طعم اصیل قهوه ترک هستش.

معمولا برای تنظیم عطر و طعم، دونه‌های قهوه ی عربیکا و روبوستا رو با هم ترکیب می‌کنن. ولی به نظر میاد قهوه‌هایی برای دم کردن قهوه ترک مناسب‌ تر هستن که درصد عربیکا ی بالاتری داشته باشن. انتخاب قهوه عربیکا و روبوستا نیاز به دقت و تناسب بین درصد این دو گونه ی قهوه داره که ما در آرت کافی انواع مختلف این قهوه ها رو برای شما فراهم کردیم.

فرق قهوه عربیکا و روبوستا

روش درست کردن قهوه ترک | آرت کافی

آسیاب دانه های قهوه برای قهوه ترک :

برای قهوه ترک باید دونه‌های قهوه به صورت کاملا نرم و مثل آرد آسیاب بشه و پودر قهوه مناسب برای قهوه ترک کاملا حالت آرد مانند داره که به دلیل نوع خاص آسیاب اون، دونه‌های قهوه برای قهوه ترک با دستگاه‌های آسیاب صنعتی مخصوصی آسیاب می‌شن.

مراحل روش درست کردن قهوه ترک :

اول از همه چیز نیاز به خرید پودر قهوه ترک داریم. پودر قهوه ترک باید نرم و یکدست به صورت کاملآ ریز همانند آرد آسیاب شده باشه. بنابراین میشه گفت رست قهوه مهمترین موضوع در تفکیک بین انواع قهوه است.

  1. اول از همه چی فنجونی که می خوایید قهوه رو توی اون بریزید به عنوان پیمونه ی آب در نظر بگیرید.
  2. بسته به تعداد فنجون ها اون ها رو با آب سرد پر کنید و داخل قهوه جوش (جذوه) خالی کنید. بهتره برای دم کردن قهوه ترک از آب سرد و برای اندازه‌گیری میزان آب مورد نیاز از فنجون سرو قهوه ترک استفاده می‌کنیم.
  3. به ازای هر فنجونی که میخوایید قهوه داشته باشید، یک الی دو قاشق چای خوری پودر قهوه اضافه کنید. البته مقدار پودر قهوه برای هر نفر کاملا سلیقه‌ ای بوده و برای تنظیم غلظت قهوه می‌تونیم مقدار پودر قهوه رو کم و زیاد کنیم.
  4. اگر هم بخوایید کمی قهوه رو شیرین کنید می تونید یک یا دو حبه قند به اون اضافه کنید.
  5. حالا این ترکیب رو با قاشق هم بزنید و بعد روی حرارت قرار بدید.
  6. قهوه جوش رو روی شعله ی بسیار ملایم بذارید و دیگه اون رو هم نزنید.
  7. ۴ الی ۵ دقیقه طول می‌کشه تا قهوه دم بکشه و روی قهوه لایه فوم (کف قهوه) شکل بگیره.
  8. بعد از تشکیل لایه فوم روی قهوه و قبل اینکه قهوه قل بخوره، جذوه رو از روی شعله برمی‌داریم و با قاشق فوم روی قهوه رو داخل فنجون‌ها می‌ریزیم.
  9. دوباره جذوه رو روی شعله میذاریم تا لایه فوم تشکیل بشه و قبل از اینکه  قل بخوره اون رو از روی شعله برمی‌داریم و تقریباً نصف قهوه را داخل فنجونا می‌ریزیم.
  10. یک بار دیگه جذوه رو روی شعله قرار می‎دیم، حدود ۱۰ الی ۱۵ ثانیه صبر می‌کنیم و قبل اینکه قهوه قل بخوره اون رو از روی شعله برمی‌داریم و فنجون‌ها رو کاملا پر می‌کنیم، نوش جونتون قهوه ی شما آماده است.

چند تا نکته برای دم کردن و سرو قهوه ترک :

اول : اینکه بهتره برای شیرین کردن قهوه به جای شکر از قند استفاده کنیم چون که طعم مطلوب‌ تری به قهوه می‌ده.
دوم : برای هم زدن از قاشق چوبی استفاده کنیم.
سوم : ترجیحاً از آب سرد یا حتی کمی یخ استفاده بکنیم. چون هر چه زمان دم کشیدن قهوه طولانی‌ تر بشه غلظت اون هم بیشتر میشه.

چهارم : اینکه پس از برداشتن قهوه جوش از روی حرارت، قهوه را فورا در فنجون نریزید، بگذارید قهوه جوش کمی ساکن بمونه، تا پودر قهوه ته نشین بشه این کار کمک می کنه که در نوشیدنی نهایی تان، لرد قهوه کمتری روی زبان و داخل دهان نقش ببندد.
و بهتره کنار قهوه ترک یک فنجون آب سرو کنیم. چراکه قهوه ترک، قهوه سنگینیه و بعد از نوشیدن اون دهان کمی گس می‌شه و خوردن آب به متعادل شدن طعم دهان کمک می‌کنه.

برای داشتن یه قهوه با کیفیت بالاتر، از قهوه های تازه برشته و تازه آسیاب استفاده کنید.

نکته ی مهم اینکه قهوه ترک به دلیل میزان برشتگی روشن، ریز آسیاب شدن دونه‌ ها، درگیری زیاد آب و قهوه از کافئین بیشتری بر خورداره.

برای درست کردن قهوه ترک باید قهوه شما کاملا پودر شده باشه و حالت یکنواخت داشته باشه. این موضوع در طعم نهایی شما اثر خیلی زیادی داره. توی این مطلب سعی کردیم شما رو با قهوه ترک آشنا کنیم و روش درست کردن قهوه ترک رو برایی ششما به درستی توضیح بدیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *