اسیدیته در واقع همان ترشی قهوه هستش. قهوه ها به طور کلی و عموماً یا ترش هستن یا تلخ. مثلا افرادی که اعتیاد به مواد مخدر دارن تمایل بیشتری به قهوه ی تلخ دارن یا افرادی که میخوان اعتیاد رو بزارن کنار و ترک بکنن هم تمایل بیشتری به قهوه ی تلخ دارن. از این رو افرادی که اعتیاد دارن میتونن برای خرید قهو ه اسپرسو آسیاب شده یا خرید قهوه ترکیبی که ترکیبی از دانه های قهوه ی پرکافئین و کم کافئین هستش، از صفحه ی فروشگاه قهوه آرت کافی دیدن کنید.
عوامل موثر بر میزان اسیدیته یا ترش بودن قهوه
اول : گونه ی قهوه : در بین تفاوتهای موجود بین دو گونه ی قهوه عربیکا و روبوستا از مهمترین فرق ها برای خرید قهوه عربیکا و روبوستا همون ته مزه اوناست که در قهوه عربیکا مزه به ترشی میزنه و در قهوه روبوستا ته مزه ی قهوه به تلخی میزنه.
بنابراین ترشی قهوه یا همون اسیدیته در موضوع خرید قهوه عربیکا پیش میاد و میشه گفت برای خرید قهوه روبوستا اسیدیته معنای آنچنانی نداره. بنابراین میشه گفت زمانی از ترشی قهوه حرف میزنیم یا اینکه در مورد اسیدیته قهوه حرف میزنیم داریم در واقع از میزان عربیکایی که در قهوه ی ما میکس شده حرف میزنیم.
دوم : میزان رُست قهوه : اتفاقی که در فرایند رست دادن قهوه اتفاق میفته اینه که دونه های قهوه تحت دمای بالا برشته میشن و احتمالاً طوری که حدس زدید با برشته کردن، مزه ی قهوه شما به سمت تلخی میل پیدا میکنه و از مقدارترشی اون کم میشه.
نکته ی دیگه اینکه قهوه با رست کم یا همون رست لایت بشترین ترشی رو در بین رست های قهوه داره و قهوه با رست بالا یا همون دارک رست دارای کمترین ترشی هستش.

منظور از اسید قهوه چیست؟
در واقع اسید قهوه همون میزان اسید یا PH موجود در دونه های قهوه هست.
معمولاً دونه های اتیوپی، جاماییکا و مکزیک به خاطر شرایط اقلیمی که برای رشد دونه ها دارن بیشترین اسید و PH رو دارن و اگه دوس دارین که قهوه ترش داشته باشید بهتره این دونه ها رو تهیه کنید.
توجه کنید که اگه ما از دونه های قهوه با نسبت اسید بالا در میکس خودمون استفاده کنیم، قهوه ی ما اسیدی میشه و میزان اسید قهوه ما بالا میره.
چطوریی اسید قهوه رو خنثی کنیم؟
1- استفاده از کلسیم
یکی از روشهای مقابله با اسید قهوه که در لبنیات به وفور یافت میشه کلسیم می باشد.
پس میشه از شیر یا خامه برای کاهش دادن میزان اسید در قهوه استفاده کرد. تا جایی که امکان داره ومیتونید از خامه به خاطر میزان بالای چربی کع داره استفاده نکنین، میتونید از کمی شیر کم چرب استفاده کنید.
در اصل یکی از علت های استفاده از شیر در ترکیب قهوه همین خاصیت خنثی کردن میزان اسید قهوه هستش که در واقع چون یک سری از افراد به اسید های قهوه حتی در مقادیر کم هم حساسیت دارند پس توصیه ما به این افراد، مصرف قهوه هایی با پایه ی شیر مانند کاپوچینو ، کافه لاته و … هستش.
2- سرد دم کردن قهوه
اگه میخوایید قهوه ی خودتون رو در آب سرد دم کنید، قهوه رو 24 ساعت قبلش بریزید توی آب سرد و اون رو بعد یه شبانه روز مصرف کنید.
3- درجه رست قهوه ای که مصرف می کنید
در قهوه های با رست بالا (همون دارک یا مدیوم دارک) قهوه ما اسید پایین تری داره. زمانی که قهوه ما رست بالا تری داره ترکیباتی رو بوجود میاره که موجب قطع شدن تولید اسید معده میشه و رفلاکس معده رو کاهش میده.
4- اندازه ی درجه آسیاب قهوه
هر چقدر میزان آسیاب قهوه ما ریزتر باشه میزان آزاد شدن اسیدها بیشتر میشه، با این اوصاف میشه نتیجه گرفت که بیشترین اسید های آزاد شده توی قهوه ترک هست و کمترین میزان هم در قهوه فرانسه است و قهوه اسپرسو هم در وسط این دوتا قرار مگیره.
خوندن مطلب زیر هم پیشنهاد میشه :
فرق قهوه ی ترک، فرانسه و اسپرسو چیست؟
5- ریختن نمک درون قهوه
یکی از روش هایی که کافی من های حرفه ای انجام میدن اضافه کردن مقدار کمی نمک به قهوه است که علاوه بر کاهش دادن میزان تلخی قهوه موجب افت اسید قهوه هم میشه، اما باید توجه کنید که مقدار نمک زیاد نباشه که قهوه رو شور کنه و قهوه طعم اصیل خودش رو از دست نده.
تاثیر میزان کافئین بر اسیدیته قهوه
کافئین موجود در قهوه هم یکی ازعواملی هستش که بر احساس فرد در رابطه با اسیدی بودن قهوه، در زمان هضم قهوه اثر داره. کافئین موجود در قهوه تولید اسید معده رو تحریک میکنه، به همین دلیله که قهوه های دارای کافئین کمتر احتمال رفلاکس اسید معده و یا احساس سوزش سر معده رو کاهش میدن.
بیشترین اسیدهای موجود در قهوه متعلق به دسته ی اسیدهای کلروژنیک هستش. این اسیدها آنتی اکسیدان هایی هستن که موجب کاهش دادن ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 میشن. همچنین اسیدهای کلروژنیک از ترکیب های موجود توی قهوه سبزهستن که میتونن برای کاهش وزن مفید باشن.